top of page

Zuid-Holland

We zijn in overleg met InHolland, gevestigd in Noord-Holland en Zuid-Holland, en Nature Academy, over samenwerking in het kader van SBO. 

 

Houd deze pagina in de gaten!

Of schrijf je in om op hoogte te blijven.

Bedankt voor de inzending!

Zuid-Holland staat vooral bekend om haar aandeel in de Randstad; Rotterdam is één van de belangrijkste havensteden van de wereld en Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland. Toch is Zuid-Holland veel meer dan alleen de drukte van de Randstad; er zijn ook prachtige natuurgebieden te vinden in de provincie. De afwisseling tussen water, stad en landschap maakt de provincie een aantrekkelijk wandelgebied. Dat is volgens de regels van The Nature Pyramid erg handig, want het is noodzakelijk om wekelijks op regionale schaal de natuur in te gaan om gezond te blijven. Ook is de verbinding met Noord-Holland, Zeeland en Noord-Brabant goed, waardoor je maandelijks op nationale schaal een ander gebied kan bezoeken.

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Heb jij zin gekregen om de natuur in te gaan? Kijk dan voor inspiratie op de website Wandelroutes - Het Zuid-Hollands Landschap (zuidhollandslandschap.nl). Hier zijn veel verschillende wandelroutes door allerlei landschappen te vinden. Ook de website van het ANWB (Wandelen in Zuid-Holland | ANWB) raadt wat mooie routes aan. 


Bovendien is er een app, Wandelrouteplanner Zuid-Holland, die een route bepaalt vanaf jouw huis, in de buurt of verderop in de provincie. Ook kun je kiezen voor een themaroute langs bezienswaardigheden, waar je dan informatie over krijgt. Zie de website van de provincie voor meer informatie (Wandelroutenetwerk - Provincie Zuid-Holland).

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Zuid-Hollands natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in het Krimpenerwaard of Midden Delfland, bezienswaardigheden als dijken, molens en rietoevers in het Alblasserwaard en recreatiemogelijkheden zoals een 60 meter lange loopbrug in Buytenhout of overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog in Hollands Duin.

bottom of page