top of page

Zeeland

De provincie Zeeland doet nog niet mee aan Samen Blokje Omdenken.

Houd deze pagina in de gaten! 

Zeeland is een provincie omringd door water en wordt gekenmerkt door haar lappendeken van polders en dijken. Ook staat de provincie bekend om haar kleine historische steden, zoals Tholen, Sluis en Veere. Er zijn veel verschillende landschappen te vinden, zoals duingebieden, kustlijnen, zandgronden en zeeklei. Deze variatie aan landschappen zorgt ervoor dat het nooit saai is om de natuur in te gaan! Dat is mooi, want volgens The Nature Pyramid zou iedereen wekelijks op regionale schaal de natuur in moeten gaan om gezond te blijven. Ook grenst Zeeland aan Noord-Brabant, Zuid-Holland en het Belgische Brugge, Gent en een klein stukje Antwerpen. Maandelijks heb je dus een grote variatie aan provincies om te bezoeken!

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Wil je niet alleen wandelen, maar heb je ook zin om de handen uit de mouwen te steken? Voor vrijwilligerswerk kan je een kijkje nemen op de website https://landschapsbeheerzeeland.nl/vrijwilligers. Je kan onder andere meehelpen bij het organiseren van activiteiten en workshops, het onderhouden van wandelnetwerken, het maaien van bloemdijken, het plaatsen van nestkasten en het geschikter maken van leefgebieden van vlinders.

 

Op de website https://www.hetzeeuwselandschap.nl/eropuit zijn verschillende activiteiten te vinden, waaronder schoonmaakacties en gezamenlijke wandelingen. 

Voor zowel korte als lange wandelroutes kun je ook op deze site terecht (https://www.hetzeeuwselandschap.nl/routes). Ook op de website https://www.wandel.nl/wandelroutes/nederland/wandelroutes-bij-steden-middelburg.htm kan je wandelroutes in Middelburg en omstreken vinden.

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Zeelands natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in het Veerse Meer of in Schouwen-Duiveland, bezienswaardigheden als het Bos van de Toekomst in Zuid-Beveland en recreatiemogelijkheden op het strand van Schouwen-Duiveland.

bottom of page