top of page
  • Foto van schrijverSamen Blokje Omdenken

Wandel van Deventer naar Rijsterborgherpark & Vogeleiland

Bijgewerkt op: 2 jun. 2021

Lengte: 3.,07 km, optie om te verlengen tot 4.8 km


Aan de wandel in Deventer? Deze route start bij het gebouw van Saxion Hogeschool, gelegen naast het centraal station van Deventer. Hier zijn de nodige voorzieningen zoals een toilet, verzamelpunten, hulppost aanwezig. Vanaf het Saxiongebouw loop je richting het station naast het park.


Centraal in deze route staat het Rijsterborgherpark. Het park bestaat uit deels aangelegde natuur en heeft grote open grasvelden die gebruikt kunnen worden voor buitenactiviteiten zoals picknicks of yoga. De paden zijn geasfalteerd en er zijn hoogteverschillen in de paden, waardoor activiteiten als inline skaten of skateboarden niet alleen goed maar ook leuk zijn om te doen. Als je een extra rondje willen lopen, is er altijd de mogelijkheid om route 2 naast route 1 te lopen.


Route 2 is volledig gebaseerd op het Vogeleiland, dat naast het park ligt. Hier is gelegenheid om bijzondere vogels te spotten en te relaxen met een kopje koffie of thee in het parkcafé. Na het lopen van de route kun je besluiten om terug te gaan naar het Saxion gebouw of snel de volgende trein of bus te nemen op het station.Andere activiteiten

Tijdens de route heb je de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen: je kan helpen in een moestuin, je kan meedoen aan de Happy Stones activiteit of je kan bloemzaden zaaien (de zaden kunnen wij naar je opsturen).


Podcast

Luister onze podcast tijdens je wandeling. Zo ontspan je en leer je ondertussen ook nog iets!


Je vindt de volledige route hier.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page