top of page
  • Foto van schrijverSamen Blokje Omdenken

Mee naar buiten! Drie prachtige wandelingen in Nederland

Bijgewerkt op: 1 jun. 2021

Ben je inmiddels uitgekeken op het vaste wandelrondje om je huis? Of ben je toe aan een uitdaging? Hoog tijd om Nederland te verkennen. Wandelen is gezond voor lichaam en geest. Daarom hier drie bijzondere langeafstandswandelingen, waarvan je natuurlijk ook alleen een etappe kunt lopen. Geniet ervan!


Noord-Nederland: North Sea Trail


Wandel langs oude zeedijken met daarachter de wadden en kwelders. Geniet van de uitgestrekte polders met terpen en wierden. Laat je verrassen door het cultuurlandschap in dit unieke stuk Nederland.

De North Sea Trail is een route van 6000 km van Schotland naar Noorwegen, met ook enkele trajecten van in totaal 275 km langs de Nederlandse kust. Zoals het Nederlands Kustpad deel 3. Deze wandeling door Friesland en Groningen begint in Stavoren en eindigt in Bad Nieuweschans bij de Duitse grens. Je wandelt letterlijk over de kop van Nederland!
Midden-Nederland: het Trekvogelpad


Neem je verrekijker mee naar het Trekvogelpad: het langste natuurpad van Nederland. Het 414 km lange pad verbindt meerdere vogelrijke natuurgebieden en verschillende landschappen. Je loopt door de Noord-Hollandse veenweiden, over de Utrechtse Heuvelrug en de Hoge Veluwe. Het laatste stuk voert langs indrukwekkende landgoederen, kastelen en oude boerderijen. Het pad is opgedeeld in 23 verschillende etappes van tussen de 15 km en 20 km gemiddeld.

Ook deze route loopt vanuit het westen tot vlak bij de Duitse grens, van Bergen aan Zee naar Enschede. Je kunt het Trekvogelpad natuurlijk ook in omgekeerde richting lopen. Dan eindig je in de Schoorlse Duinen en wellicht met een frisse duik in zee!
Zuid-Nederland: Dutch Mountain Trail


In Limburg hebben ze sinds kort een nieuwe langeafstandswandeling: de Dutch Mountain Trail. Niet de langste wandeling van Nederland, wel de zwaarste! Alleen geschikt voor de ervaren wandelaar.

De tocht van 101 km is vergelijkbaar met een heuse bergwandeling. Tijdens de wandeling van Kerkrade naar Maastricht passeer je zeven toppen met ruim 1600 meter hoogteverschil. De tocht is niet bewegwijzerd, maar de routebeschrijving en nuttige informatie staan in de speciale wandelgids, die online verkrijgbaar is.

Wil je wél dat unieke berggevoel, maar doe je het liever iets rustiger aan? Loop dan een van de losse wandeltochten naar de zeven toppen. Dit zijn rondwandelingen van 5,5 tot 9 km.
119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page