top of page
  • Foto van schrijverSamen Blokje Omdenken

Ga op zoek naar een Happy Stone!

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021

Je bent ze vast wel eens tegen gekomen...van die vrolijk gekleurde stenen die midden in het bos, op het platteland, langs een rivier of gewoon midden op straat te vinden zijn. Misschien wist je tot nu toe nog niet waarom deze vrolijk gekleurde stenen over de wereld verspreid lagen, maar dit zijn nou de zogenoemde ‘Happy Stones’!


Een Happy Stone is een steen die door iemand mooi beschilderd is. Vervolgens wordt deze steen ergens neergelegd in de natuur of in de stad om de vinder blij te maken. Het fenomeen ‘Happy Stone’ is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Sinds de corona pandemie is dit ook een rage geworden in Nederland.


Kun jij wel wat vrolijkheid gebruiken in deze tijd en wil je even pauze van je drukke programma? Dan is deze activiteit voor jou weggelegd!


Met deze activiteit verleg je even de focus van alles wat er op dit moment speelt in jouw leven naar het doen van iets creatiefs en actiefs. Het maken van een creatie

werkt ontspannend en draagt bij aan stressvermindering. Het gaat er niet om of je hier goed in bent, maar puur om de bezigheid en de positieve energie die het jou en anderen brengt.


Zeker als je weleens moeite hebt om jezelf naar buiten te krijgen, dan is de Happy Stone de perfecte reden om erop uit te gaan! Het vinden van een steen geeft je kracht en het gevoel dat je niet alleen bent. Deze verbinding is juist in deze tijd zo belangrijk.

Hiermee zorgen we samen voor een beetje geluk, warmte en saamhorigheid in deze wereld. Vooral in deze bizarre corona tijd is hier behoefte aan. Hopelijk brengt het maken en het vinden van een Happy Stone een glimlach op jouw gezicht!


Wil jij ook je steentje bijdragen aan deze happy-generatie? Doe dan mee door je aan te melden en word onderdeel van de Happy Stone community!


Meld je hier aan!

 

Hoe werkt het?


Stap 1: Je meld je aan met het aanmeldformulier voor deze activiteit. Er zijn drie verschillende opties. Kies de optie die jou het leukst lijkt.


Individueel

Je kunt je individueel aanmelden. Dit betekent dat je zelfstandig een Happy Stone maakt en de wandelingen uitvoert. Je wordt gekoppeld aan iemand anders om elkaars Happy Stone te zoeken.


Leer iemand kennen

Je kunt je individueel aanmelden en aangeven dat je graag samen met iemand mee wil doen. Je wordt gekoppeld aan iemand anders om samen een Happy Stone te maken en te wandelen. Vervolgens worden jullie samen gekoppeld aan een ander tweetal om elkaars Happy Stone te zoeken.


In tweetallen

Je kunt je samen opgeven als tweetal. Dit doe je wanneer je graag samen met een bekende de activiteit wilt uitvoeren. Je maakt gezamenlijk de Happy Stone en voert de wandeling gezamenlijk uit. Vervolgens wordt je gekoppeld aan een ander tweetal om elkaars Happy Stone te zoeken.


De koppels worden door ons binnen dezelfde stad gemaakt. Wanneer jij bijvoorbeeld in Zwolle woont word je aan iemand gekoppeld die ook in Zwolle woont. Wanneer je bent gekoppeld krijg je van ons het mailadres van degene of het tweetal waaraan je gekoppeld bent.


Stap 2: Je hebt je nu aangemeld en bent inmiddels gekoppeld aan iemand/een tweetal. Je gaat nu de Happy Stone maken. Bedenkt eerst wat je op de steen wilt schilderen/schrijven. Het is de bedoeling dat je een positieve boodschap op de steen neerzet. Dit kan in de vorm van een schildering/illustratie maar het mag ook een inspirerende quote of woord zijn. Alles mag, het is jouw creatie!


Benodigde materialen:

  • Acrylverf of watervaste stiften

  • Steen

  • Lak of vernis. (Het is noodzakelijk dat je de steen, nadat je de afbeelding of tekst erop hebt geïllustreerd, aflakt. Dit kan met een transparante lak of vernis. Wanneer je dit niet in huis hebt kun je hier eventueel ook blanke nagellak of haarlak voor gebruiken.)


Als laatste krijg je van ons een nummer toegewezen. Het is de bedoeling dat je dit nummer ergens op je steen zet. Op deze manier weet de vinder of hij/zij de juiste steen heeft gevonden.


Stap 3: Jouw eigen Happy Stone is af! Nu is het tijd om deze te gaan verstoppen. Loop (één van) de route(s) die SBO in jouw stad heeft uitgezet en verstop ergens onderweg jouw Happy Stone. Maak een paar foto’s (denk aan ongeveer 3 foto’s) waarmee je de route naar de steen duidelijk maakt. De steen moet in het gebied van de laatste foto liggen. Je mag van de route afwijken, zolang je met de foto’s maar duidelijk maakt waar de Happy Stone ligt.


Wanneer je dit gedaan hebt neem je contact op met de persoon of het tweetal waaraan je gekoppeld bent. Je laat weten op welke route de steen verstopt is en je deelt de foto’s met hints van waar deze steen ligt. Vervolgens kan er gezocht gaan worden naar jouw steen!


Ondertussen heeft de andere helft van jouw groepje ook hun Happy Stone gemaakt en verstopt. Nu kunnen jullie/jij ook op zoek gaan!


Stap 4: Je hebt de Happy Stone gevonden! Neem contact op met je groepje en wissel (als je dit wilt) foto’s uit. Misschien is het leuk om elkaar het verhaal achter de afbeelding/tekst op de Happy Stone te vertellen. Ga hierover in gesprek met elkaar!


Als je het leuk vindt kun je een foto van je Happy Stone plaatsen op Facebook of Instagram met de hashtag #SamenBlokjeOmdenken. Hiermee inspireer je anderen en word je onderdeel van de Happy Stone community!


200 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page