top of page

Noord-Holland

We zijn in overleg met InHolland, gevestigd in Noord-Holland en Zuid-Holland, en Nature Academy, over samenwerking in het kader van SBO. 

 

Houd deze pagina in de gaten!

Of schrijf je in om op hoogte te blijven.

Bedankt voor de inzending!

De provincie Noord-Holland kent een erg gevarieerd landschap; drukke, stedelijke gebieden in de Randstad en rustige, weidse gebieden in de Kop van Noord-Holland. De provincie is omringd door zee, maar ook in de provincie zijn meren, polders, rivieren en kanalen te vinden. Deze variatie in landschap zorgt ervoor dat je je nooit kan vervelen in de natuur in Noord-Holland. Dit maakt het een aantrekkelijk gebied om de natuur te ontdekken. De natuur in gaan is namelijk goed voor je gezondheid en volgens The Nature Pyramid moet iedereen elke week op regionale schaal de natuur in. Ook raadt het aan elke maand een andere provincie te bezoeken; de verbinding met Utrecht, Zuid-Holland en Flevoland is goed en ook hier is het leuk de natuur te ontdekken!

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Een muzikale wandeling!

Is wandelen met muziek wat voor jou? Volg dan de muziektour door Amsterdam-west! De route bestaat in totaal uit 9 highlights waar je meer zult leren over onder andere de locatie en het soort muziek wat daar gedraaid wordt. De tour is voornamelijk gebaseerd op house, trance en techno. In totaal zal je 5 km lopen. De route neemt je mee door het Westerpark, langs de Houthavens en de Westelijke eilanden en zal eindigen waar je gestart bent. Veel wandel en luister plezier!

Scan de QR code op je telefoon om te starten!

qr sbo muziektour Amsterdam.png

Activiteiten

Enthousiast geworden om de natuur in te gaan? Neem een kijkje op de website Natuurgebieden | Landschap Noord-Holland (landschapnoordholland.nl). De natuurgebieden worden hier allemaal benoemd en per natuurgebied zijn er activiteiten te vinden, zoals fotograferen, vogels kijken en meewerken in de natuur. Ook kan je op deze website de mooiste wandeltochten vinden (Wandelen in Noord-Holland | Landschap Noord-Holland (landschapnoordholland.nl).

 

Verder is de website Home - Ode aan het landschap (odeaanhetlandschap-nh.nl) erg leuk om te bekijken; er zijn fiets-, wandel-, kunst- en audioroutes, excursies, podcasts, tentoonstellingen en evenementen te vinden. 

Op de website Home | Wandelnetwerk Noord-Holland (wandelnetwerknoordholland.nl) kan je op jouw locatie zoeken om de dichtstbijzijnde routes en activiteiten te vinden. 

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Noord-Hollands natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in het Purmerbos of in duingebieden, zoals Pettemerduinen. Ook zijn er bezienswaardigheden als de Zaanse Schans in de Zaanstreek of monumentale gebouwen in Zuid-Kennemerland en recreatiemogelijkheden in Gaasp en Diem.

bottom of page