top of page
bij-13.jpg

Samen Blokje Omspitten

Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je iets terugdoen voor de natuur? Geef je dan op voor Samen Blokje Omspitten en ga met een groepje aan de slag bij een moestuin bij jou in de buurt! Heb je geen groene vingers en weet je nog net hoe een wortel groeit? Geen probleem! Je krijgt van tevoren uitleg over hoe je kunt helpen en gaat dan samen met je groepje aan het werk.   
 

Waarom tuinieren?
Als je in de tuin werkt, ben je zo gefocust op dat ene plantje of dat ene stukje grond, dat je jouw gedachten en zorgen over andere dingen even helemaal los kunt laten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je je op dat moment beter voelt, maar het kan ook op langere termijn bijdragen aan een betere fysieke en mentale gezondheid (als je het vaker doet). Door mee te helpen in één van de moes- of stadstuinen draag je ook nog eens bij aan lokale landbouw. En het is bovenal erg gezellig om samen in de tuin te werken!

 

Hoe werkt het?
Via deze link kun je zien welke tijdslots beschikbaar zijn bij de moestuin(en) in jouw stad. Aanmelden doe je individueel, maar je kunt wel met een vriend of vriendin afspreken om je voor hetzelfde tijdslot in te schrijven. De sessies duren ongeveer 2 uur en je werkt samen met 1-3 anderen (dit verschilt per tuin). Als je een tijdslot hebt gevonden waarop het jou uitkomt, vul je je voor- en achternaam in. Eventueel kun je ook je emailadres en/of telefoonnummer invullen, zodat de anderen je kunnen bereiken om bijvoorbeeld samen naar de moestuin te fietsen. Dit is echter niet verplicht.

WhatsApp Image 2021-07-01 at 09.20.16.jpeg
WhatsApp Image 2021-07-01 at 09.20.18 (1).jpeg
jonathan-kemper-4z3lnwEvZQw-unsplash.jpg
kelly-neil-pdlC9_bgN9o-unsplash.jpg
bottom of page