top of page

Groningen

De provincie Groningen doet nog niet mee aan Samen Blokje Omdenken.

Houd deze pagina in de gaten! 

Groningen staat bekend om haar weidsheid, rust en openheid. Toch is haar landschap erg gevarieerd; van de bossen en beekdalen van Westerwolde tot het coulissenlandschap van het Westerkwartier en van de wierdedorpen en akkerlanden op het Hogeland tot de Waddenkust, die onderdeel is van UNESCO Wereld Erfgoed. Deze variatie in landschappen maakt de regio Groningen een aantrekkelijk wandelgebied. Volgens The Nature Pyramid zou men eens per week natuur in de regio moeten bezoeken om gezond te blijven; in Groningen zijn mogelijkheden genoeg om nieuwe plekken en landschappen te ontdekken!

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Neem voor nu alvast een kijkje op de website Ontdek alles over Het Groninger Landschap en help mee!. Hier zijn verschillende activiteiten in de natuur te vinden, zoals:

  • Een wandeling over de Punt van Reide: ontdek de unieke natuur en cultuur van de polder Breebaart en geniet van het mooie uitzicht over de Dollard.

  • Een ommetje door de weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep: een korte wandeling door een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap.

  • Een kerstwandeling door landgoed Ennemaborg: geniet van de winterse sferen en sluit af met een glühwein rond het haardvuur.

 

Bekijk voor meer inspiratie de blog 10 x Wandelen in de natuur rondom Groningen (10 x Wandelen in de natuur rondom Groningen - Discover Groningen). De blog doet voor tien natuurgebieden suggesties voor wandelroutes en bezienswaardigheden.

Voor verdere informatie kan je op de website van visitgroningen.nl terecht, waar een onderscheid wordt gemaakt tussen stadswandelingen (Stadswandelingen | Visit Groningen) en mooie natuurgebieden in de provincie (Wandelplekken in Groningen | Visit Groningen).

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Gronings natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in ‘t Roegwold, bezienswaardigheden als Allersmaborg en Theetuin Blotevoetenhof in het Westerkwartier en recreatiemogelijkheden in de Oude Veenkoloniën.

bottom of page