Gelderland

Samen blokje omdenken gaat van start in de provincie Gelderland!

We zullen een specifieke SBO-aanpak voor en met “Gelderland” ontwikkelen, met als doel om 10 natuurgerichte activiteiten te ontwikkelen vóór en dóór studenten. Hiervoor zullen wij samenwerkingen aangaan met onderwijsinstellingen en natuurorganisaties om zo samen de impact in Gelderland te vergroten en meer jongeren de natuur in te krijgen!

Houd deze pagina in de gaten!

Of schrijf je in om op de hoogte te blijven.

Bedankt voor de inzending!

SBO werkt al samen met Van Hall Larenstein – university of applied sciences, gevestigd in Velp, Gelderland. Kijk alvast eens op deze pagina voor een aantal mooie activiteiten van Van Hall Larenstein op het vlak van lopen, natuur en landschap.

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en staat vooral bekend om het nationaal park De Veluwe, Het Rivierenland de steden Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. Door haar combinatie van stad, natuur en water is het een dynamische regio waar veel plekken ontdekt kunnen worden! Dat is mooi, want The Nature Pyramid beweert dat het belangrijk is om wekelijks op regionale schaal de natuur in te gaan om gezond te blijven. Ook ligt Gelderland erg centraal, en kan je redelijk snel in haar omliggende provincies terecht voor een mooie wandeling in de natuur.

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Op de website van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK | Ontdek Gelderland) zijn alle natuurgebieden, landgoederen en kastelen te vinden; leuk voor een wandeltocht! Verder zijn tips voor wandeltochten door natuurgebieden te vinden op de website Wandelroutes in Gelderland: 5 tips - Wandel.nl en tips voor wandeltochten door steden (Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen en Zutphen) te vinden op de website Top 5 stadswandelingen Gelderland (wandelzoekpagina.nl).


Voor vrijwilligerswerk in de natuur kan je een kijkje nemen op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (Stichting Landschapsbeheer Gelderland). Er zijn verschillende activiteiten waar je mee kan helpen; projecten die biodiversiteit bevorderen, beplantingsacties en het ontwikkelen van Klompenpaden.

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Gelders natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in de Achterhoek, bezienswaardigheden als forten in de Betuwe of Gelderse Poort en recreatiemogelijkheden in de Betuwe en de Veluwe.