top of page

Friesland

De provincie Friesland doet nog niet mee aan Samen Blokje Omdenken.

Houd deze pagina in de gaten! 

Friesland staat bekend om haar eigen taal, activiteiten (zoals Fierljeppen) en rijke cultuur, maar ook om haar rust en ruimte in de natuur. Friesland kent verschillende, prachtige landschappen en is omringd met water. Ook zijn er veel water landschappen te vinden langs de Friese meren en stroomgebieden. Ideaal om op lokale en regionale schaal activiteiten in de natuur te doen en te wandelen! Dat is perfect, want volgens The Nature Pyramid moet je, om gezond te blijven, wekelijks op regionale schaal de natuur in gaan!

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Heb jij nu zin om de natuur in te gaan, neem dan alvast een kijkje op de website Activiteiten & excursies in de Friese natuur - It Fryske Gea

Hier zijn verschillende (gratis) activiteiten in de natuur te vinden, zoals:

  • Een beleefwandeling door Landgoed Dekema State: kies een wandeling, scan onderweg QR-codes en krijg meer informatie over punten die gepasseerd worden.

  • Een interactieve wandeling door Landgoed Dekema State: aan de hand van de app word je meegenomen over het landgoed en worden waterwetenswaardigheden uitgelegd.

  • Een wandelroute door de Kraaiheidepollen: wandel door een schitterend ven vol waterlelies aan de hand van een online kaart.

 

Bekijk voor meer informatie over Friese natuurgebieden op de website Nationale landschappen | Friesland.nl | Friesland.nl. Ook zijn hier routes voor fietstochten te vinden. Zie voor meer informatie en inspiratie de website Het Friese landschap - Water, weiland en nog veel meer - Holland.com. Ook de website Ode aan het Friese Landschap | Friesland.nl is leuk om Friese bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes en activiteiten te vinden!

Zie ook deze blog (De 10 mooiste bezienswaardigheden in Friesland | Onze tips - Dolopreizen.nl) over de 10 mooiste bezienswaardigheden in Friesland.

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Fries natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in Rottige meente of Sudwest-Fryslân, bezienswaardigheden als hunebedden in het Drents-Friese Wold en de Klaarkampstermolen in Noard-Fryslân en recreatiemogelijkheden op de waddeneilanden Ameland, Terschelling en Vlieland.

bottom of page