top of page

Flevoland

De provincie Flevoland doet nog niet mee aan Samen Blokje Omdenken.

Houd deze pagina in de gaten! 

Flevoland is de nieuwste en kleinste provincie van Nederland en is ontstaan na het droogleggen van delen van de voormalige Zuiderzee. De provincie is omringd met water en kent veel polderlandschappen. De provincie heeft goede verbindingen met Noord-Holland, Overijssel, Gelderland en Friesland, wat het mogelijk maakt om maandelijks natuurgebieden in andere provincies te bezoeken. Dit is volgens The Nature Pyramid belangrijk om gezond te blijven. Ook op regionale schaal is genoeg te wandelen; de variatie in landschappen maakt Flevoland een interessant natuurgebied.

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Voor verschillende, leuke activiteiten kan je een kijkje nemen op de website van Het Flevo-landschap (Activiteiten Het Flevo-landschap: Het hele jaar door staan er activiteiten en evenementen op het programma - Het Flevo-landschap). Er zijn verschillende wandelroutes door de provincie waarbij je allerlei landschappen tegenkomt; van moeraslandschap tot plassen en van bos- en graspaden tot weilanden. Ook kan je op deze website een handig overzicht van alle natuurgebieden vinden en er op klikken om verdere informatie in te winnen (Natuurgebieden - Het Flevo-landschap).

 

Voor verschillende wandelroutes kan je op de site van Landschapsbeheer Flevoland terecht (Routes in Flevoland - Landschapsbeheer Flevoland). Er zijn zowel interactieve als individuele wandelingen te doen.

Verder kan je voor zowel stads- als natuurwandeltochten terecht op de website De mooiste wandelroutes in Flevoland.

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Flevolands natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in Dorpsbossen Dronten en stadsbossen Lelystad en Almere, bezienswaardigheden als uitkijkpunten in het Horsterwold en Oostvaardersplassen of bodemvondsten in het Hulkesteinse Bos en recreatiemogelijkheden in het Kuinderbos of het Roggebotzand.

bottom of page