top of page
  • lentekracht

Blotevoeten wandeling in Wageningen!

Wist je dat op blotevoeten lopen enorme gezondheidsvoordelen oplevert? Het kan helpen om slapeloosheid en bloeddruk onder controle te houden, het energieniveau te verhogen, chronische pijn te verminderen en je houding te verbeteren. Verder kan het lopen op blote voeten je helpen je meer verbonden te voelen met de natuur. Het is ook een leuke en nieuwe ervaring die je wandelingen kan revitaliseren en nieuw leven inblazen.De Route

De blotevoetenwandeling verkent het Arboretum Belmonte, gelegen op de beroemde Wageningse Berg! Start de wandeling bij de hoofdingang van het Arboretum. Als je wil, kun je je schoenen ook achter het café afgeven. Het arboretum biedt een aantal paden die je kunt volgen. Al deze paden zijn goed onderhouden en bevatten niets dat je voeten pijn kan doen, behalve misschien een paar scherpe stenen. Als je je extra avontuurlijk voelt, verlaat dan de paden en loop op het gras of tussen de planten en bladeren.


Luister naar de geluiden van de vogels om u heen. Ruik de bloeiende bloemen. Roep uw vijf zintuigen op en ontdek een diepere band met de natuur. Ervaar de verschillende temperaturen, texturen en oppervlakken onder je voeten. Blootsvoets lopen geeft ons een diepere waardering van de natuur.


Het Arboretum Belmonte is niet de enige plek waar je op blote voeten kunt lopen! Vind enkele blotevoetenwandelingen bij jou in de buurt: https://www.wikiloc.com/trails/barefoot/netherlandsHet Raamwerk

Samen Blokje Omdenken wil dat elke activiteit die je onderneemt raakt aan de vier pijlers van SBO. Verder willen we in al onze activiteiten de natuur ondersteunen.


Zingeving: Een blotevoeten wandeling biedt ultieme ontspanning. Het geeft je een kans om je zorgen te vergeten. Het geeft je een kans om op de natuur te focussen en je zintuigen te ontdekken. Meditatie kan verder een diepe staat van ontspanning en een rustige geest creëren. Door deze focus op je zintuigen, kan je de warrige gedachten elimineren die je geest overspoelen en stress veroorzaken.


Sociaal: Terwijl je natuurlijk ook de wandeling alleen kan doen, kan je natuurlijk ook wat vrienden meebrengen. Hier kunnen jullie samen de voordelen van het blootsvoets lopen ervaren en bespreken.


Ontspanning: Een blotevoeten wandeling biedt ultieme ontspanning. Het geeft je een kans om je zorgen te vergeten. Het geeft je een kans om op de natuur te focussen en je zintuigen te ontdekken. Door deze focus op je zintuigen, kan je de warrige gedachten elimineren die je geest overspoelen en stress veroorzaken.


Beweging: Lopen op blote voeten is een vorm van lichaamsbeweging die veel voordelen heeft voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het kan leiden tot verbeteringen in evenwicht, proprioceptie en lichaamsbewustzijn, wat kan helpen bij het verlichten van pijn. Verder kan het leiden tot een beter voetmechanisme en een versterking van de spieren en gewrichtsbanden in je voeten.


Natuur: Deze activiteit ondersteunt de natuur door waardering voor de natuur te creëren. Door meer waardering voor de natuur zullen meer mensen natuur in hun omgeving stimuleren door invloed uit te oefenen op plaatselijke stadsplanners of door zelf natuur te planten.
0 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page