top of page

Drenthe

De provincie Drenthe doet nog niet mee aan Samen Blokje Omdenken.

Houd deze pagina in de gaten! 

De provincie Drenthe is een heuvelachtige provincie met veel zand, veen, brinkdorpen, riviertjes en beekjes. Ook al staat Drenthe bekend om haar landschap, zijn er ook leuke steden, zoals Assen en Emmen, en oude dorpen, zoals Orvelte en Dwingeloo, met een rijke geschiedenis te vinden. Kortom, je hebt op regionale schaal veel keuze om naar buiten te gaan, wat volgens The Nature Pyramid erg belangrijk is om gezond te blijven. Ook kan je maandelijks andere provincies bezoeken, want Drenthe is maar liefst omringd door 3 Nederlandse en 1 Duitse provincie(s).

nature pyramid nu echt goed_edited.jpg

Activiteiten

Voor activiteiten in het Drentsche Landschap kan je een kijkje nemen op de website van Het Drentsche Landschap (Het Drentse Landschap | Wandelen in natuurgebieden Drenthe (drentslandschap.nl)). Er zijn regelmatig groepswandelingen op deze site te vinden! Ook kan je op de site van Stichting Het Drentse Landschap veel verschillende wandelroutes vinden (Wandelroutes van Stichting Het Drentse Landschap - voetzoekers.nl).


Zie voor de 20 mooiste wandelroutes in Drenthe de website De 20 mooiste wandelroutes in Drenthe | Komoot. Er zijn allerlei routes beschikbaar; routes voor beginners of gevorderden en korte of lange routes.

Staatsbosbeheer

Op de website van het Staatsbosbeheer (Natuurgebieden van Staatsbosbeheer) is per Drents natuurgebied informatie te vinden over activiteiten, wandelroutes en bezienswaardigheden. Zo zijn er verschillende wandelroutes in Drentsche Aa of Dwingelerveld, bezienswaardigheden als de Verlengde Noordersloot uitkijkheuvel in Veenland, hunebedden in Zuidwest-Drenthe of het Global Geopark in Hondsrug en recreatiemogelijkheden in het Hart van Drenthe of Sleenerzand.

bottom of page